BİZDEN HABERLER

YAZ OKULU VELİLERİ BULUŞTU

14 Ekim 2019, Pazartesi

Ribat Eğitim Vakfı 2019 Yaz Okulu Velileri Buluşma Programı’nın ilki 12 Ekim Cumartesi Günü Saat 11.00’de Anader’de gerçekleşti.

Programa, Anadolu Aile Derneği, Ribat Fatma Azman Kız Kur’an Kursu, Durunday Yüksek Öğrenim Yurdu bünyesinde eğitim alan öğrencilerin velileri davet edildi.

Program Kur’anı-Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerimin ardından Halkla İlişkiler Birim Başkanı Hümeyra Kargülü Anader’in yaptığı faaliyetleri içeren sunumu paylaştı.

Daha sonra söz alan Sosyolog/Psikolog Seher Kümüş Hanım katılımcılara ‘Aile Eğitimi’ hakkında bilgiler verdi. Seher Kümüş ‘Evlerimiz birer cephe farkında mıyız? Ve evlerimize sürekli gizli şarapnel düşüyor. Sıcak savaş daha iyi, çünkü zırh giyersiniz önlem alırsınız. Soğuk savaşta elinizdeki akıllı telefonlar, izlediğiniz diziler, izlediğiniz tv programları ile her an her dakika bombardıman var ve bu bombardıman çoluğumuzu çocuğumuzu eşimizi tehdit ediyor. Kadınlarımızın çok akıllı ve uyanık olması gerekiyor ‘dedi.

Daha sonra söz alan Manevi Destek Uzmanı Aysun Bahadır son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Mindfulness /Bilinçli Farkındalık hakkında bilgi verdi ve bu sistemi ibadetlerimizde nasıl kullanabileceğimizi açıkladı. Aysun Bahadır nefes egzersizi ve anda kalma terapisi de yaptırdı. Anda kalmanın geçmiş gelecek kaygısından kurtarıp şükrü arttırdığından bahseden Bahadır , pek çok hastanın bu yöntemle ilaçtan kullanmaktan kurtulduğunu anlattı.

Program aşure ikramıyla son buldu.